Kokoomus ja vasemmistoliitto lähestyivät toisiaan

Ylen julkaisema imagovertailu on viihdyttävää luettavaa. Otsikon mukaisesti vasemmistoliitto ja kokoomus ovat kansalaisten mielissä lähes samalla tasolla. Ihan hykerryttää. Vasemmistoliiton imago ei ole muuttunut miksikään, mutta kokoomus on romahtanut. Jostakin syystä se tapahtuu aina vaalien lähestyessä, seikka jota saattavat Ellun kanatkin (maksusta) pohtia.

Huomionarvoista on, että päähallituspuolue sdp pärjää vertailussa oppositiopuolueille. Näinhän ei pitäisi kaiken opposition mollauskampanjoinnin ja kovasanaisten somemyrskyjen jälkeen olla. Olisimmeko sittenkin menossa siihen suuntaan, että negatiivisuus ei enää automaattisesti tuo tulosta politiikassa? Ainakaan imagollisesti.

Pahimmin on siipeensä ottanut keskusta, joka teki irtioton yli kuudenkymmenen prosentin kansansuosiosta nauttivan hallituksen politiikasta ryhtyen änkyröimään samaan aikaan kun puolueen ministerit vielä nauttivat asemansa mukaista palkkaa. Imagomittaus ei ainakaan tempuista palkitse, tuskin äänestäjätkään. Sivullisen silmin nähtynä keskustaa johdettiin silloin  enemmän puolueen ulko- kuin sisäpuolelta.

Muista mittauksessa mukana olleista puolueista sekä perussuomalaiset että vihreät kohensivat sijoitustaan. Niillä kummallakin on omat erityisteemansa joita ne toistavat päivästä toiseen tavallisen ihmisen näkökulmasta ihan kyllästymiseen asti, mutta aina on niitäkin joita nämä asiat puhuttelevat ja siitä sitten palkitsevat.

https://yle.fi/a/74-20022461

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu