Kotitalousvähennys on ylimääräinen veronpalautus

Hallitus päätti korottaa ensi vuoden alusta kotitalousvähennyksen enimmäismäärää 2250 eurosta 3500 euroon. Hyvä niille jotka sitä pystyvät käyttämään, ja ennen muuta on varaa siihen. Mikään pienituloisimpien apu ei mainittu vähennys ole, koska sen saadakseen pitää olla omaa rahaa.

Varmaan ensi kesänäkin monen pientä eläkettä saavan mummon ja vaarin mökkiä kunnostetaan lomalla olevan jälkikasvun voimin, koska rahaa tarvikkeisiin ja työn teettämiseen vieraalla ei ole. Kaikilta ei tällaisiin töihin pystyvää tai halukasta jälkikasvua tai muita sukulaisia löydy, joten heidän osakseen jää pärjätä niissä oloissa siten kuin heille on mahdollista.

Suurimman hyödyn saavat ne parempiosaiset, jotka pystyisivät teettämään remonttinsa tai muut palvelut ilman kotitalousvähennystäkin. Heille valtiolta saatava verohelpotus antaa vain lisää käyttörahaa luksukseen tai osakesijoittamiseen. Korotuksen siirtyminen vuodenvaihteen yli on sille ryhmälle harmin paikka, koska heidän moraalinsa asuu lompakossa tai osaketileillä.

  • Kotitalousvähennys kasvaa merkittävästi öljylämmityksestä luopumisen, kotitaloustyön sekä hoiva- ja hoitotyön osalta.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/beb4200b-b7b7-4680-a01b-2c33b67d0c65

+2
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu