Krista Kiuru – presidenttiainesta?

Suomalaisten sanotaan pitävän lujatahtoisista kovista johtajista jotka saavat myös jotakin aikaan. Viimeisen vuoden aikana on erityisesti poliittinen oppositio median hyvällä avustuksella luonut kuvaa Krista Kiurusta juuri tuollaisena tahtonaisena. On annettu ymmärtää hänen olevan jopa jonkin asteinen diktaattori, mikä ei tietenkään suomalaisessa demokratiassa ole mahdollista.

Politiikassa käytettävät aseet ja järki eivät läheskään aina kohtaa, usein mennään yli. Näin on Kiurunkin kohdalla tehty, mutta kuva tahtovoimaisesta ministeristä on kansan keskuuteen levinnyt, sillä ei ole niinkään väliä että millä asioilla. Tämä ilmaiseksi saatu negatiiviseksi tarkoitettu julkisuus vastaa suurta kasaa mainoseuroja seuraavissa eduskuntavaaleissa. Tärkeintä ei ole se mitä puhutaan, kunhan puhutaan. Syntynyt mielikuva on tärkein.

Kiuru ei ole tähän mennessä ollut millään tavalla esillä presidenttispekulaatioissa. Voi jo kuitenkin nyt sanoa, että moni tuleva presidenttiehdokas olisi kiitollinen siitä julkisuudesta ja mielikuvamuokkauksesta jonka Kiuru on jo tähän mennessä saanut. Lisää on todennäköisesti vielä tulossa, koska ei koronasta johtuva päätöksenteko ole vielä ohi, eikä muutenkaan perhe- ja peruspalveluministerin posti ole sellainen että hänet voidaan noin vain vaieta kuoliaaksi.

KK on kirjainlyhenne jota käytetään konekivääristä. Toisessa maailmansodassa sillä ammuttiin naapurin puolelle varsin tehokkaasti. Krista Kiuru (KK) ajoi läpi tiukat maahantulorajoitukset, joten voidaan sanoa että nimikirjaimet ovat kuin enne. Konepistooli on enemmän lähitaisteluase, jonka kanssa politiikan varvikoissa kompuroidessa voi ampua vaikka omia. Näin teki opposition puolella Kirsi Piha (KP).

 

+2
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu