Kuntaveroremontissa on erilaisia mahdollisuuksia

Verotus on asia joka käy tunteisiin. Vaikka veroprosentti olisi yksi, niin varmaan siitäkin kuultaisiin valitusvirsiä, sitä käytettäisiin vaaliaseena ja uhattaisiin maastalähdöllä jos sitä ei poisteta tai ainakin tuntuvasti (!) alennettaisi.

Kunnallista verotusta olisi mahdollista korjata hyvin yksinkertaisella tavalla, joka kaiken lisäksi poistaisi yhden työn vastaanottamiseen liittyvän kannustusloukun. Valtion tuloveroon ei samassa yhteydessä tarvitsisi välttämättä koskea.

Voitaisiin poistaa kunnallisvero kokonaan esimerkiksi alle 18 000 euroa vuodessa (1500€ kk) ansaitsevilta. Rajan alle jäävistä tuloista perittäisiin vain sosiaaliturvaan ja eläkekertymään liittyvät maksut. Johan kannattaisi tarjota ja ottaa vastaan osa-aikaisia ja pätkätöitä.

Käytännössä siis tuloveroa alettaisiin periä siitä alkaen kun tulo ylittää esimerkiksi otetun 18 000€. Testasin ideaani yhteen ”talouspuolueen” kuntavaaliehdokkaaseen joka tyrmäsi sen heti. Kunnan talous kuulemma kaatuisi, jos eläkeläisten ja muiden pienituloisten ryhmien verotulot jäisivät saamatta. Voi kuinka tunsinkin itseni tärkeäksi tuon kuultuani.

Edellä olevasta voi päätellä, että vaikka kunnissa on suuriakin veronmaksajia, niin pienistä puroista tulee kuitenkin se virta jonka ansiosta kunnat pysyvät pystyssä. Tai sitten kyse oli pelkästään vastaajan ideologiasta.

 

 

 

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu