Lääkäri kunnan palkkakärkeen

Työmies tai -nainen on palkkansa ansainnut. Kuka suuremman, kuka pienemmän. Kunnissa palkkakärjen muodostavat nykyään lääkärit ja kunnanjohtajat.

Ranualla kunnanhallitus saa päätettäväkseen esityksen, jossa ykköspaikan palkoissa ottaa johtava lääkäri 8700 eurolla, kunnanjohtajan saadessa työpanoksestaan 7900€ korvauksen.

Kumpikin aloittaa tehtävissään, joten siinä mielessä palkat ovat vertailukelpoisia. Aikaisemmasta työhistoriasta ei ole kummankaan osalta tietoa.

Kunnanjohtajien paikat ovat viime vuosina olleet tuulisia paikkoja, joten pätevän johtajan saaminen edellyttää myös sitä että palkassa ei kitsastella. Hyväkään palkka ei kuitenkaan välttämättä ole tae laadusta.

Myöskään lääkäriksi tulijoita ei maaseudun pienissä kunnissa ole välttämättä jonoksi asti. Köyhänkään kunnan ei auta kitsastella, mikäli haluaa että kunnassa ylipäätään on yksikään vakituinen lääkäri.

On mielenkiintoista nähdä, että miten tuleva sosiaali- ja terveysuudistus muuttaa palkka- ja työkuvioita, jos muuttaa.

 

https://yle.fi/uutiset/3-12133844?fbclid=IwAR2pFO1_cyZ1iH0Jbo7y5dJ_QrhcEmSr4KfroKBPFVsso51uXoJHaZk5pYE&utm_campaign=ylerovaniemi&utm_medium=social&utm_source=facebook

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu