Lakkoja riittää – nyt myös Ruotsin kirkossa

Kirkkoväkeä ei ole juuri lakkoutisissa näkynyt. Ruotsissa on nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa maan historiassa seurakuntien työntekijöitä mennyt lakkoon. Syyt ovat normaaleja työmarkkinajuttuja, eivät mitenkään jumalallisia.

Maallinen mammona palkan muodossa on tärkeää myös kirkon palvelijoille. Seurakuntien keräämistä viiden leivän ja kahden kalan verotuloista ei vain tahdo riittää oikein jaettavaa kaikille työntekijöille, ja joissakin tapauksissa palkkaa halutaan laskea.

Säästötavoitteet palkamenoissa ovat kituvan talouden ensimmäinen tavoite missä yhteisössä hyvänsä. Ainakin silloin kun puhutaan käytännön työn tekijöistä, johtajat ovat erikseen. Aika näyttää sen mitä Jumala näkee hyväksi Ruotsin kirkossa oikeaksi.

Kun lukee Raamattua, niin Jumala sallii paljon sellaista tapahtuvan, joka katsotaan ihmiselle pahaksi. Suoraa ohjeistusta työmarkkinaosapuolille en ole sieltä läytänyt. Vaikka siellä ohjeet olisi, niin tuskin kukaan niitä uskoisi tässä ahneuden ja mammonan kyllästämässä – nekin Jumalan sallimaa – maailmassa.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/strejk-vantas-i-svenska-kyrkan-for-forsta-gangen-i-historien

 

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu