Lapin keskusta lennättäisi Kiurun ulos hallituksesta

Kuntavaalit lähestyvät ja äänenpainot koventuvat. Lapin keskustan piirikokous äityi vaatimaan ministeri Krista Kiurun (sdp) eroa Lapin matkailuelinkeinon tuhoamisen ja Länsi-Pohjan synnytyssairaalan päätöksen viipymisen vuoksi. Turisteilla ei kuitenkaan ole aikoihin todettu olleen kummoistakaan vaikutusta maakunnan synnytystilastoihin.

Eduskunnan luottamusäänestyksessä keskusta oli kuitenkin Kiurun luottamuksen takana kokoomuksen esitettyä epäluottamusta. Nyt keskustaväki Lapissa osoittaa epäluottamusta omalle ministeri- ja eduskuntaryhmälleen yhtymällä kokoomuksen alun perin esittämään erovaatimukseen.

Keskustapiirin Kiuruun kohdistuvan erovaatimuksen motiivina onkin nähtävä kannatuksen maksimointi tulevissa vaaleissa. Matkailuyrittäjät työntekijöineen ovat tässä yksi kohderyhmä. Jokainen maalaisjärjellä varustettu ymmärtää, ettei yksi ministeri ole mikään diktaattori hallituksessa, eikä varsinkaan koronaviruksen aiheuttamassa useiden ministeriöiden yhteistyötä ja toimenpiteitä vaativassa tilanteessa.

Toisaalta ainakin ravintolayrittäjät voisivat katsoa omia toimiaan, koska lehtitiedon mukaan esimerkiksi Rovaniemellä noudatetaan valtakunnallisia suosituksia, mutta vaikeutuneen koronatilanteen vuoksi Aluehallintoviraston antamia tiukempia suosituksia ei. Koko mekkala koronatilanteen mukaisista alueellisista rajoituksista olikin siis vain rajoitusten kiertomahdollisuuden luomista varten. Avin suositukset kun eivät oikeuta pakottamaan mihinkään.

Lapin keskustalaiset unohtavat myös sen, että kaikista maista ei välttämättä pääse lähtemään ulkomaille rajoitusten vuoksi, eikä samanlaista halukkuutta matkustamiseen ole muutoinkaan yhtä paljon kuin aikana ennen koronaa. Silloin kun tehdään politiikkaa nämä ovat kuitenkin sivuseikkoja. Pääasia että syntipukki on löydetty ja synnytetty jonkinlainen kapinaliike puolueen sisälle, otsikoita unohtamatta.

https://www.lapinkansa.fi/ministerin-saamattomuus-saa-riittaa-keskustan-lapi/3106944

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu