Lauri Nurmi ennakoi maakuntien kostoa – oppositio tarjosi eväät

Sosiaali- ja terveysuudistusta on perusteltu sillä, että tarvitaan leveämmät hartiat jakamaan kustannuksia. Kaikille se ei kuitenkaan sovi. Kokoomukselle, perussuomalaisille ja Helsingin vihreille ei sovi olla osa niitä hartioita, joilla kansamme terveydestä ja sairauksista huolta pidetään. Sotea vastustaneet vihreät luikurit tosin pidättäytyivät hygieniasyistä äänestämästä hallitusta vastaan ja pitivät itsensä poissa salista.

Huomiota herättää se, että myös maakuntien perussuomalaiset ja kokoomuslaiset äänestivät helsinkiläisten kanssa samassa rintamassa sotea vastaan, eli vastoin änestäjiensä etua. Sitten nämä kastematoon verrattavan poliittisen selkärangan omaavat vekkulit tulevat tietysti tänne maakuntiin kehumaan ääni väristen kuinka he taas toimivat maakuntien puolesta.

Helsinkiläisten itsekkyys ei ole mikään uusi asia. Uutta on se, että he saavat vedettyä kahden suuren eduskuntapuolueen ryhmät kokonaisuudessaan äänestämään oman etunsa mukaan. Tapahtuneeseen ei enää kelpaa selitykseksi se perinteinen, että ”se nyt on vain sitä politiikkaa”. Kysymys on paljon vakavammasta.

On nostettava hattua niille hallitupuolueiden helsinkiläisille edustajille, jotka pystyivät sotekäsittelyssä katsomaan kokonaisuutta nurkkakuntaisten etujen sijasta. Tarvitsemme todella koko kansakunnan hartiat toteuttaessamme uudistuksia, eikä vain maakuntien hentoa suomi-neitoa jota helsinkiläiset pilkkaavat.

Lauri Nurmi on tehnyt ansiokkaan analyysin maakuntien äänestyskäyttäytymisestä ja siellä piilevästä irrallaan olevasta äänipotista. Hän kyselee artikkelissaan, että toteutuuko maakuntien hirmuinen kosto. Näkee ken elää, mutta sotekäsittelyssä oppositio tarjosi hyvin varustetun eväskorin maakuntia oikeasti puolustaville hallituspuolueille.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/19d05d49-e9aa-4845-8355-8652835c84ee

Yle: Kokoomusryhmyrin mukaan rakennetaan maakunnallista tulonsiirtoautomaattia – verkkouutiset.fi

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu