Maan isä ja äiti yksituumaisina

Suomen hallitus on pääministeri Sanna Marinin ja muidenkin ministereiden suulla vedonnut koronan leviämisen estämiseksi laadittujen suositusten noudattamiseksi. Nyt myös presidentti Sauli Niinistö vetosi kansalaisiin, että he malttaisivat elää edes kolme viikkoa ihmisiksi suosituksia noudattaen.

Monet näyttävät unohtaneen, että poikkeuslain määräysten purkamisen jälkeenkin suositukset ovat olleet voimassa koko kesän. Kaupoissa on näkynyt asiakkaita – tosin harvakseltaan – jotka käyttivät maskia kesän lämpimilläkin.  Presidentin ja hallituksen muistutukset suositusten voimassaolosta ovat hyvinkin paikallaan.

Myönnän, että tein aikaisemmin väärän arvion. Aina on olemassa änkyröitä, mutta en uskonut että noin suuri osa suomalaisista palasi ikään kuin aikaan jolloin koronaa ei ollut olemassa. Se näkyy tilastoissa ja uusina rajoituksina liike-elämässä, lähinnä ravintola- ja viihdealalla. Siihen liittyy osin myös matkailu.

Rilluttelu Ylläksellä johti yli kuuteenkymmeneen tartuntaan. Siellä laitettiin oitis ovet säppiin, jo ennen hallituksen rajoituspäätöstä. Etelässä ravintoloitsijat osoittavat mieltä sitä vastaan, että kansalaisten terveyttä pyritään suojaamaan heidän elinkeinonsa kustannuksella. Paljon on viime aikoina puhuttu yritysten yhteiskuntavastuusta, missä se tässä kohtaa luuraa?

Nyt kun valtion ylin johto presidenttiä myöten on vedonnut avoimesti kansalaisiin, luulisi järjen valon syttyvän kuumaverisimpienkin kallossa. Ainakin niillä, joilta jotain virtaa löytyy. Politiikan trollit, joiden mielestä kaikki menee aina väärin ovat oma lukunsa. Jos heillä jokin valo syttyy, se on vain yhden sortin värivalo.

 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/4ddde9f6-c59f-4d3e-b3a9-e239a1a834b5?ref=ampparit:b6f8

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu