Marin oli tavoitettavissa – lentäjät eivät

Viime viikkoina on kohuttu siitä kuinka pääministeri Marin on bilettänyt ilman, että hänen tilalleen olisi mahdollisissa ongelmatapauksessa nimetty sijaista. Media otti kaiken irti asiasta kertomatta, että sijaistukset on sovittu koko kaudelle hallituksen alkaessa toimintansa. Kokeneet politiikan toimittajat varmaan tiesivät asian, mutta pitivät suunsa supussa, kunnes Uusi Suomi lopulta paljasti asian. Sitä ennen media oli ehtinyt kiitellä omaa onnistumistaan kohun uutisoinnissa. Kertonee ”punavihreäksikin” haukutun median uutisointitavoitteista suhteessa pääministeriin.

Vakavampi juttu on esimerkiksi se, että Ethiopian Airlinesin lentäjät nukkuivat työpaikallaan, eikä lennonjohto saanut heitä herätettyä maasta käsin. Kone lensi automaattiohjauksella ohi Addis Abebasta jonne sen piti laskeutua. Lopulta automaattiohjauksen varoitusjärjestelmä putosi päältä ja piti sellaista meteliä, että lentäjätkin heräsivät ja monien kiemuroiden jälkeen kone laskeutui turvallisesti.

”Ilmailuasiantuntija Alex Macheras kirjoittaa Twitterissä, että tapaus on erittäin huolestuttava.”

”Lentäjien uupumus ei ole mitään uutta. Se aiheuttaa yhden suurimmista riskeistä lentojen turvallisuudelle kansainvälisesti.”

Onpa ainakin yksi huoli pois, kun ei tee lentomatkoja. Riittää kun luottaa siihen, että jos joku kone sattuu putoamaan, niin se ei osu kohdalle.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/5929c2c9-4cb0-4ffe-af74-8d52579c794f?ref=ampparit:4fdf

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu