Mehiläiseltä satanen ja julkiselta kuusisataa euroa koronakorvauksia

Mehiläinen maksoi työntekijöille sadan euron koronakorvauksen vuonna 2020, sen jälkeen ei mitään. Julkisella puolella maksettiin korvausta tietyissä työtehtävissä olleille kuusisataa euroa.

Eroa voi selittää yksityisen puolen heikommalla edunvalvonnalla, tai työnantajan asenteella. Linkin takana olevan uutisen perusteella kyse on jälkimmäisestä. Mehiläisen toimitusjohtaja  sanoo palkkioita sooloiluksi, johon Mehiläinen ei lähde mukaan.

”Mehiläinen Länsi-Pohjan toimitusjohtajan Lasse Männistön mukaan Mehiläinen ei tule tekemään erillistä ratkaisua työntekijöille maksettavista korvauksista.”

Palkat ja palkkiot riippuvat omistajapohjasta, koska työntekijät kuuluvat eri sopimuksilla yksityisen tai julkisen alan järjestöihin kuten työnantajatkin. Käytännössä tämä saattaa mahdollistaa esimerkiksi erilliset työtaistelutoimet.

 

https://yle.fi/a/74-20027241

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu