Ministeriys avartaa näköaloja

Kun kansanedustajasta tulee hallitukseen ministerinpalkkaa nauttiva henkilö, hänen näkökulmansa asioihin avartuvat ja kaikki päätökset tehdään yhteiseksi hyväksi. Ketään ei syrjitä, kenenkään varpaille ei astuta, vain lottovoitot menevät minne sattuu hallituksesta riippumatta. Ehkä.

Kun kokoomuksen Petteri Orpo oli Juha Sipilän (kesk) hallituksen valtiovarainministeri, hänen johdollaan päätettiin energiaverojen korotuksista. Niillä ohjattiin kulutuksen siirtymistä ympäristöystävällisempään suuntaan oli selitys ja päätöksen sanottiin olevan oikeudenmukainen.

Kun Sanna Marinin (sd) hallituksen suunnitelmissa on korottaa polttoaineveroa, niin se kuulemma johtaa maaseudun autioitumiseen sanovat edellisessä hallituksessa samaisia veroja korottaneet Orpo, sekä perussuomalaisten Jussi Halla-aho, joka oli edellisen hallituksen korotuksia tekemässä vain puolueensa kautta.

Tässä näemme eron ministeriyden ja pelkän kansanedustajuuden välillä. Ministeri korottaa veroja yhteiseksi hyväksi eikä siitä kärsi kukaan, opposition kansanedustajana sama henkilö näkee mahdollisesti tulevassa samanlaisessa veronkorotuksessa vain maaseutua autioittavan vaikutuksen.

On siis henkilön asemasta kiinni, että ovatko samanlaiset veronkorotukset hyviä vai huonoja. Sinänsä ilahduttavaa, että oppositioasemassa entisen ministerinkin näköala nyt yltää maaseudulle asti. Olisi syytä muistaa, että samalla tavalla ne omatkin päätökset maaseudulla asuvia kurittivat.

Politiikassa on omat hiekkalaatikkoleikkinsä. Päättäjien ikäkään ei ratkaise mitään, vaan aikuiset ihmiset kinastelevat kuin kymmenvuotiaat poikaviikarit siitä että kenen kivi se naapurin ikkunan rikkoi. Tarvitaan aikuisia vakavasti otettavia päättäjiä, eikä ainakaan A-talkin keskustelun perusteella nykyisistä oppositiojohtajista sellaisiksi näytä olevan.

Hallituksen naisilla on nyt hyvä tilaisuus menestyä median hienovaraisesta varautuneisuudesta huolimatta. Alku näyttää lupaavalta. Oppositio on  kuin joukko poikaleiriläisiä ilman johtajaa, eikä edusta minkäänlaista uskottavuutta. Opposition lahjakkaidenkin naisten osa on vain revitellä miesten mukana sekä hymyillä ja näyttää kauniilta.

 

 

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu