Moskovasta Euroopan pääkaupunki?

Vladimir Putin näyttää tosissaan haluavan maailman suurimpien ihmiselämiä tuhonneiden johtajien joukkoon.  Vaikka Ukrainasta näyttääkin tulleen ennakoitua suurempi hidaste Venäjän pyrkimyksille, alkaa tavan taapertajakin jo nähdä sen mitä Venäjä pidemmällä aikavälillä tavoittelee.

Venäjä on viime vuosikymmeninä onnistunut huijaamaan koko läntistä maailmaa. Länsimaat ovat rakentaneet luottavaisina taloussuhteita ja sitoneet enemmän tai vähemmän oman taloutensa Venäjään. Jälkiviisaana voi sanoa, että ei olisi kannattanut. Kiina on toinen idän maista joka on arvoitus.

Puheita siitä, että Ukrainassa soditaan nyt koko Euroopan puolesta ei voi pitää pelkkänä fraasina, kun katsoo niitä kannanottoja joita Kremlistä tipahtelee. Ne eivät ole enää pelkästään oman kansan tyytyväisenä pitämiseen tarkoitettuja. Niissä on sekä pelottelua että valloitussotiin pyrkivän uhoa.

Noin kuukausi sitten 99-vuotiaana poisnukkuneen tuntemani naisen viimeiset sanat olivat sairaanhoitajan mukaan ”kunhan ette joudu sotaan”. Suomi ei mitään sotaa aloita, siitä päättävät muut syistä joita arjen ihminen pitää käsittämättöminä.

Varmaan lähes kaikki suomalaiset toivovat Ukrainan pystyvän ajamaan Venäjän joukot pois maansa kamaralta. Samaa haluaa lähes koko läntinen Eurooppa, mikä näkyy laajasti niin aseavun kuin suojavarusteiden ja lääkeavun antamisena.

Vaikka Euroopan Unionia mollataan monista asioista ja usein syystäkin, se on kuitenkin laajentunut rauhanomaisesti ilman valloitussotia ja sen jäseneksi on haettu. Venäjä haluaa laajentua asevoimin. On pidettävä huoli siitä, että Moskovasta ei tule koskaan Euroopan pääkaupunkia.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/6feaf964-6330-4d30-aaa2-d866fd014401?ref=ampparit:81d1

 

+6
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu