Oliko eilen jonkun natsipomon synttärit?
Lempäälässä oli vedetty eilen hakaristilippu salkoon. Tavallisesti liputuksella juhlitaan jotakin tiettyä merkittäväksi katsottua päivää. Olikohan eilen jonkun paikallisen natsipomon merkkipäivä?
Suomessa on ihmisiä jotka uskovat ehkä jopa tosissaan, että meillä ei ole natseja eikä niin muodoin myöskään rasisteja. Kuitenkin natsilippuja on aina silloin tällöin asetettu näkyville paikoille, nyt siis ihan asiallisesti liputuksille varattuun salkoon.
Rohkeus näyttää olemassaolonsa on ääriliikkeissä ilmeisessä kasvussa, siinä missä maltillisemmissa anarkistiryhmissäkin. Niin kauan kuin siniristilippu liehuu isännänviirinä, on jotakin toivoa siitä että saamme elää edes kohtuullisesti järjestäytyneessä yhteiskunnassa.
Siniristilipulla on liputussäännöt, isännänviirillä ei vaan jälkimmäinen voi liehua vuorokaudet ympäriinsä. Toivottavasti kukaan ei käytä lippua viirinä, joku järjestys olla pitää.
Kai meillä natseja on, mahdollisesti jopa kymmeniä tai satoja. Näille ei kauheasti kannata antaa merkityksiä, saati huomiota. On kuitenkin hienoa, että Lempäälän kunta astui esiin ja alleviivasi että kunnan arvot eivät vastaa kansallissosialistien arvoja. Kukapa olisi uskonut?
Ilmoita asiaton viesti
Käytin tuota isännänviiriä symbolisena ilmaisuna sille, että hakaristilippuja ei edelleenkään sallittaisi julkisuudessa.
Näyttäähän noita natseja olevan, ties montako solua. Akselerationismi voi toimia pelkästään parlamentaarisesti tai myös väkivallalla vahvistettuna.
https://yle.fi/a/74-20040325
Ilmoita asiaton viesti
Olisikohan se Arbeit Macht Frei Ltd heebo tai joku muu mieleltään nyrjähtänyt.
https://demokraatti.fi/lempaalaan-perustettiin-yritys-jolla-on-puistattava-nimi-kasittelija-ei-osaa-saksaa-eika-muistanut-taman-ilmaisun-hyvan-tavan-vastaisuutta
Ilmoita asiaton viesti
Kuka noista mitään tietää. Huomiotahan tuollainen herättää, mutta se että kuinka hyvän maun mukaista se on voi jokainen arvioida tahollaan.
En kuitenkaan usko, että liputuksen aiheena oli Napoleon Bonaparten syntymäpäivä, vaikka päivämäärä sopiikin.
Ilmoita asiaton viesti
Tampereen seutu on täynnä kummallisuuksia, kelpo setä Leninin syntymääkin on siellä taannoin juhlittu.
Toivottavasti ei enää. Koskaan.
https://www.tamperelainen.fi/paikalliset/1489551
Ilmoita asiaton viesti
Vainajia ei tarvitse pelätä, elävien touhuja on syytä seurata. Sitä suojelupoliisi näyttää tekevän ja tuloksiakin tulee.
Ilmoita asiaton viesti
Taisi olla juhlat vain toimittajan mielikuvituksessa. 😄
Ilmoita asiaton viesti
Kenties. Kaiken kaikkiaan noiden sossujen ja kommarien kansan harhaanjohtajien tekojen juhlistelu tulisi laissa kieltää 😝
Ilmoita asiaton viesti
Minun puolestani itse kukin saa juhlia mitä haluaa, kunhan tekee sen suljettujen ovien takana. 😉 Edes yksi Lenin-museokin on hyvä olla olemassa ettei kyseisen lahtarin uhrit pääse unohtumaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Edes yksi Lenin-museokin on hyvä olla olemassa ettei kyseisen lahtarin uhrit pääse unohtumaan.”
Heh, mielenkiintoista että aivan toista poliittista suuntaa edustavat haluavat unohtaa nuo asiat. No, hyväksi kai se lopulta on kun ei niitä Hitlerin patsaitakaan ole vaikka hänelläkin on omat ansionsa ”lahtarina”.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_V._I._Leninin_patsaista_ja_muistomerkeist%C3%A4_Suomessa
Ilmoita asiaton viesti
Ennen oli kiva naureskella Pekka Siitoinin touhuille… nykyään niitä siitoineja alkaa olla hiukan enemmän ja asia vakavoituu, vaikkei siitoinien äo ole aikaperspektiivillä noussut… mutta huolissaan kuitenkin… siis suomalaisten äo:sta.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös meillä kaikilla urospuolisilla ole sellainen siitoin.
Ilmoita asiaton viesti
Aatulla oli luemma siitoimen alla vain yksi kulkunen. Valtakunnanjohtaja Siitoimen siitoin ilmeisesti pelitti eli vammaisuus ei ollut fyysistä. Suomen Führerin tiettävästi vakavin poliittinen suora tihutyö oli osallisuus kirjapaino Kursiivin tuhopolttoon.
Ilmoita asiaton viesti
Sukupolvien vaihtuessa konkreettinen tietoisuus liki sadan vuoden takaisista tapahtumista häviää samalla tavalla historiaan kuin ensimmäinen maailmansota tai Suomen sota vuonna 1809.
En tiedä, että miten nykyajan historianopetuksessa kouluissa toista maailmansotaa ja sitä edeltäviä tapahtumia käsitellään, vai käsitelläänkö ollenkaan. Troijan sota saattaa olla käsitellympi aihe.
Ilmoita asiaton viesti
No minäpä kerron, yläkoulun seiskalla opiskellaan monipuolisesti historiaa Ranskan vallankumouksesta aina ensimmäiseen maailmansotaan. Kasilla sitten 1900-luvun historiaa, jossa keskeistä on mm. toinen maailmansota.
Näin oli suurinpiirtein jo omana yläasteaikana 80-luvulla.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä että käsitellään. Tosin turvallisissa oloissa kasvaneelle saattaa olla vaikea sisäistää tapahtumia, mikä antaa esimerkiksi natsiaatteelle mahdollisuuden houkutella ihmisiä mukaan.
Muistelen, että Ranskan ”Aurinkokuningas” Ludvig XIV oli se joka lausui silloin tällöin siteeratut sanat ”valtio olen minä”. Silloin oli itsevaltius huipussaan. Sepä siitä, tuli vain mieleen.
Ilmoita asiaton viesti
Kansallissosialismin kauheuksia kuin myös kommunismin hirveyksiä opiskellaan melkoisen paljon. Jos ne eivät oppilaille sisäisty, niin silloin eivät luultavasti muidenkaan aineiden sisällöt.
Aurinkokuninkaalla ja itsevaltiuden ajalla ei oikeastaan ole mitään tekemistä 1900-luvun totalitaaristen aatteiden kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Näyttää olevan historiantunneilla hyvin vaihtoehdot esitetty, jos joidenkin oppilaiden valitsemana hakaristilippuja nousee lippusalkoihin.
Huolestuttavampaa olisi jos Venäjän lippu alkaisi olla yhtä suosittu symboli kuin Afrikassa.
NATO lippu viittaa enemmän nössöjen puuhasteluun, eikä se sentään kilpaile siniristilipun kanssa.
Valitettavasti siniristilipusta on syvempi merkitys jäämässä. Sikäli vaihtoehtoista hakaristilippua on näköjään otettu korostamaan miehekkäämpää isänmaallisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Noista lipuista viis mutta hyviä oli Kylmannin lentokoneet -44 syksyllä.
Ilmoita asiaton viesti