Oppositio siirsi maalia kesken pelin

Paljon puhutussa postikohussa oppositio vaati ensiksi ministeri Sirpa Paateron eroa. Sen se myös sai. Sitten maaliksi otettiin pääministeri Antti Rinne ja välikysymyksellä koko hallitus. Tätä kirjoitettaessa ei ole tietoa siitä, että toteutuuko opposition erovaatimus myös Rinteen kohdalla. Välikysymysäänestys ratkaisee hallituksen kohtalon.

Kokoomus, Nyt ja kristilliset ovat välikysymyksen takana. Perussuomalaiset jäivät ulkopuolelle. Hallituksen syntymisen jälkeen ajateltiin, että kokoomus on se joka harjoittaa kovaa, mutta kohtalaisen sivistynyttä oppositiopolitiikkaa ja perussuomalaiset rähisevät. Vähitellen alkaa näyttämään siltä, että kokoomus on vain perussuomalaisten kotimaanpolitiikan rähinäosasto kun taas ps:n ydintoiminta on maahanmuutossa.

”Kohtele muita kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan”. Tämä ei päde ainakaan nykykokoomukseen. Kun sen omat ministerit olivat aikanaan tulilinjalla ja joutuivat eroamaan, niin ei silloin kukaan vaatinut pääministerin eroa saati sitten tehnyt välikysymystä. Matti Auran, Suvi Lindenin ja Ilkka Kanervan erot riittivät silloiselle oppositiolle joka oli joko lepsu, tai sillä oli maltillisemmat toimintatavat kuin nykyisellä oppositiolla.

Auran ja Lindenin erot johtuivat joko suoraan tai välillisesti omien ja veronmaksajien rahojen sekaantumisesta keskenään, omaksi eduksi tietenkin. Kanerva taas tekstaili flirtti- ja alapääviestejä Johanna Tukiaiselle, josta nousi kohu. Ulkoministerinä toimineen Kanervan uskottavuus kyseenalaistettiin, mutta Kanerva sinnitteli paikallaan. Lopulta ulkomaille levinnyt skandaali ja osin sieltä tullut paine pakottivat eroamaan.

Paikallinen ”porinakerho” oli yksimielinen siitä, että postin kohuun kirjoitetaan nyt jatko-osia puoliväkisin. Jopa mukana ollut kokoomuslainen yrittäjä piti jatkonäytöksiä arvottomina, koska sektoriministerin eron olisi pitänyt riittää mikä oli alkuperäinen tavoite. Maalin siirtämisestä kesken pelin seuraa jääkiekossa rangaistus, nähtäväksi jää kerääkö perussuomalaiset välikysymyksen verran maltillisemmalla politiikalla tämän jupakan pointsit.

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu