Ovat ne kettuja nuo kiinalaiset

Turkistarhaajien rivit näyttävät repeilevän koskien elävien kettujen myymistä Kiinaan. Yhdistykset vastustavat, yksittäiset tarhaajat tekevät lyhytnäköisesti tiliä kiinalaisten kettuhimolla.

Mitä seurauksia siitoskettujen viennillä sitten voisi olla? Ehkä se, että kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua markkinat olisivat pullollaan edullisia suomalaislähtöisten Kiinassa kasvatettujen sinikettujen nahkoja, ehkä muitakin.

Suomessa on jotkut vaatineet jo pitkään turkistarhauksen lopettamista. Kiinalaiset antavat siihen joidenkin suomalaisten tarhaajien avustamana mahdollisuuden ilman että suomalaisten poliitikkojen tarvitsee tehdä asiassa minkäänlaista päätöstä.

Nykyään liitetään asiaan kuin asiaan maahanmuutto ja ilmastokysymykset. Mikähän merkitys turkistarhauksen hiipumisella tai jopa täydellisellä loppumisella olisi ympäristöllemme? Kiinalaisia ne asiat eivät ainakaan huoleta. Ovat ne sellaisia kettuja.

https://www.ksml.fi/talous/Turkistarhaajat-vastustavat-elävien-turkiseläinten-vientiä-ulkomaille/1497445?pwbi=30a1b24b175d542d76af95230682345a

 

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu