Pääministerin ja oppositiojohtajien suosio alamäessä

Puoluejohtajat hutkivat ja gallupintekijät tutkivat. Nyt on mitattu pääministeri Sanna Marinille (sd) yhdeksän prosentin alamäki, joten hutkijoilla on syytä myhäilyyn. Koruton tosiasia kuitenkin on, että myös suurimpien oppositiopuolueiden johtajat ovat saaneet siipeensä. Perussuomalaisten Halla-ahon suosio taipui kolmen prosentin verran viidentoista prosentin lukemiin.

Kokoomuksen Petteri Orpolla ei ole enää varaa kolmenkaan prosentin pudotukseen, koska hän on nyt kolmen-neljän prosentin tasolla eikä puolueen johtaminen nollaprosentin suosiolla vakuuta ketään, jos ei ole kaksinen tilanne tämäkään. Samassa sarjassa ovat myös hallituspuolueiden Maria Ohisalo (vihr) ja keskustan Annika Saarikko, sekä rkp:n Anna Maja Henriksson.

Äitiyslomalla oleva Li Andersson on pitänyt asemansa, vaikka ulostuloja julkisuuteen ei loman aikana ole montakaan ollut. Kristillisten Sari Essayahin johtamistyyli oppositiossa on purrut ihmisiin hyvin, koska neljäs sija viiden prosentin lukemalla on vahvistanut hänen suosionsa yli mitatun puoluekannatuksen.

Halla-ahon ja Orpon johtama epäluottamustehtailu ministereille ei ainakaan näin korona-aikana näytä saavan kansalaisten laajaa hyväksyntää. Oppositiossa jos missä luulisi suosion kasvattamisen onnistuvan. Nyt näyttää siltä, että kannatus laskee sekä kovimmilta arvostelijoilta että kovimman arvostelun kohteeksi joutuneilta. Sekä hallituksessa että oppositiossa.

Johtopäätös: Helppoheikkimäinen mökänpito vastuunkantajia kohtaan on asia josta suomalaiset eivät halua palkita, vaan pikemminkin vieroksuvat sitä. Muutakin mieltä saa olla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e7381406-1f5d-4dcf-9d1e-1957939c31ca

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu