Päättäjien kunniataulu

Meillä on perinteenä että päättäjät, varsinkin kulloinenkin hallitus haukutaan kyvyttömäksi ja osaamattomaksi. Samaan aikaan oppositoon osuvat sitten ne kaikkein osaavimmat ja taitavimmat, eli ne jotka asioista jotakin ymmärtävät. Löytyisikö alla olevasta tekstistä jotain joka selvittäisi miksi näin on?

 

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Kysymyshän on siitä, että hallitukseen nimetään aina ihmiset päättäjiksi. Silloin kaikki edellisen elämän tiedot ja taidot, sen verran kun niitä itse kullakin on, nollataan. Ollaan vain pää- ja muita ministereitä jotka avustajien ja valtiosihteerien ympäröimänä päättävät.

Kun esimerkiksi opettajasta tulee ministeri, hän voi olla leikkaamassa surutta koulutusmäärärahoja. Näin hänestä on tullut osaava päättäjä, joka kyllä tietää mitä tekee ja miksi. Sama koskee tietysti myös muita oman siviiliammattinsa tai tulonsaajaryhmänsä parissa työskenteleviä kurittavia ministereitä.

Päättäminen ei ole suinkaan helppoa hommaa. Siinä joutuu valitsemaan kuritettavat ja edunsaajat. Kun pitää huolta pääomanhaltijoiden eduista, on hyvä mahdollisuus saada tuntuvasti vaalirahaa. Jos taas huolehtii enemmän vähäosaisista, voi hävitä vaalit koska köyhiltä ei vaalikassaan paljon tipu.

Täytyy vain päättää kumman vaihtoehdon valitsee. Kuulemma puolueiden kannatusmittauksetkin auttavat valinnassa. Varsinkin vaalien ollessa lähellä.

 

 

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu