Poliisin tiedottamistavasta

Valitettavasti yhteiskunnassamme tapahtuu välillä ikäviä rikollisia tekoja, kuten nyt Kuopiossa. Poliisi saa aivan säännönmukaisesti moitteita siitä miten on tiedottanut tai jättänyt tiedottamatta tapahtumista. Asialla näyttää olevan aina sama porukka, joka täyttää somepalstat omilla näkemyksillään.

Aiemmin, kun poliisi ei aina kertonut rikoksiin syyllistyneiden syntyperää tai kansalaisuutta, syytettiin sitä siitä että se haluaa peitellä ulkomaalaisten tekemiä rikoksia. Nyt kun kerrottiin tekijän kansallisuus, somepalstalta löytyi viisauksia joissa kysyttiin että miksi pitää kertoa julki että tekijä on suomalainen.

En epäile yhtään, että jos kansallisuutta ei olisi mainittu niin somepalstat olisivat pullollaan maahanmuuttajiin kohdistuvia syytöksiä. Maahanmuuton vastustajat ovat pystyneet vaikuttamaan poliisin tiedotuslinjaan sikäli, että nyt kerrotaan tekijän tai tekijöiden taustat heti kun ne ovat tiedossa ja tutkinnallisista syistä voidaan kertoa. Myös silloin, kun tieto ei ole ulkomaalaisvihaajille mieleen.

En ole viime aikoina nähnyt poliisin viestinnässä mitään ihmeellisempiä mokia tai ylilyöntejä. Meidän tavallisten pulliaisten pitäisi – myös politiikan populististen – malttaa odottaa, kunnes poliisi on selvittänyt asiat siihen pisteeseen että niistä voidaan julkisuuteen kertoa. Ei pitäisi olla kenellekään normaalilla arkijärjellä varustetulle mikään ylivoimainen tehtävä.

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu