Riihikuiva raha poliitikoille sallitaan – ei sponsorointia

Vihreiden varapuheenjohtaja Fatim Diarra on päässyt ehkä hyvinkin tarvitsemaansa julkisuuteen saatuaan käyttöönsä sähköpyörän toimiakseen sen avulla pyöräilyn edistäjänä. Ajattelemattomasti toimittu, koska ei tässä nykyisessä poliitikkovastaisessa Suomessa pidä sortua kuulakärkikynää suuremman sponsoroinnin kohteeksi. Kynästäkin   saatetaan kyllä urputtaa.

Myös poliisille on asiasta kanneltu kuten kaikista syvälle sieluun käyvistä vääryyksistä nykyään tehdään. Vaikka pyörä on sittemmin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan maksettu, se ei muuta asiaa.  Kyllä se vain on niin, että jos poliitikko aikoo toimia pyöräilyn edistämiseksi, se on tehtävä itse maksetuilla välineillä. Siitä ei kadesuomessa tingitä.

Eri ammateissa ja luottamustehtävissä olevat henkilöt eivät ole näissä asioissa samalla viivalla. Kun esimerkiksi urheilija alkaa saamaan julkisuutta, niin sponsoreita löytyy, eikä sitä nähdä mitenkään vääränä. Firmojen mannekiinina saa toimia heidän toimittamissaan tarvikkeissa ja varusteissa myös vapaa-ajalla eikä kukaan ole moksiskaan. Sponsoriauton ovessakin on urheilijan nimi.

Riihikuivan rahan antaminen poliitikoille on sen sijaan sallittua, onpa sitä varten tehty oikein omat säännöt. Kyse on tietysti vaalien rahoituksesta, joskin erään arvion mukaan vaalirahoista jää pimentoon enemmän kuin mitä ilmoituksissa näkyy. On kuitenkin täysin laillista vaikuttaa rahan painolla valittuna poliitikkona rahoittajiensa eduksi, mutta esimerkiksi pyöräilyn edistämisen pitää olla omakustannetoimintaa.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006611877.html

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu