Rovaniemen kepunaisilla kipinöi

Rovaniemen hallintosääntöön oli jäänyt kuukausipalkkaisen kaupunginhallituksen puheenjohtajan kokouspalkkioiden suuruinen reikä. Tehtävää hoitanut, nyt vanhempainvapaalla oleva Liisa Ansala (kesk) käytti reijän surutta hyväkseen ja nyt siitä kohistaan.

Ansalan puoluetoveri keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Maarit Simoska ei tekoa hyväksy ja tylyttää puoluetoveriaan julkisesti epätavallisen voimakkaasti. Kelpaisi se kuukausipalkkaisen kaupunginhallituksen puheenjohtajuus varmaan Simoskallekin ja vieläpä ilman kokouspalkkioita.

Tämäkin tapaus on esimerkki siitä kuinka huolellinen tulisi olla, kun uusia hallinto- ja johtosääntöjä laaditaan. Silloin kun sääntöihin jää aukko jota joku voi hyödyntää, niin todennäköisyys siihen että sitä myös käytetään hyväksi on suuri.

Niistä, jotka käyvät tapahtuneella Ansalan kimppuun olisi hyvä muistaa, että useimmat heistä ovat itse olleet hyväksymässä hallintosääntöä jonka mukaan Ansala palkkiot kuittasi. Asemien hakeminen tuleviin kuntavaaleihin varmaan vaikuttaa politiikan kielenkäyttöön yleisesti ja myös keskustan sisällä.

Joissakin ryhmissä suhtaudutaan tapahtuneeseen rauhallisesti. Virhe tunnustetaan ja hallintosääntöä on nyt muutettu. Nyt odotellaan Ansalan selvitystä asiaan. Hätäisimmät odottavat jo vanhempainvapaalla olevan Ansalan eroilmoitusta. Siihenkin voi lakien ja hallintosäännön noudattaminen johtaa.

https://yle.fi/uutiset/3-11171457

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu