SDP verottaisi ammattiliittojen osinkoja – mitä sanoo oppositio?

Demarit esittävät verouudistusta joka saattaisi mm. ammattiliittojen saamat osingot verotettavaksi. Valtiovaraisministeriön asiantuntijat tyrmäävät esityksen, jonka sdp aikoo kumminkin ottaa esille syksyn budjettiriihessä. Myös finanssiala vastustaa esitystä.

”Osinkoverosta on vapautettu muun muassa eläkerahastot, sijoitusrahastot, asiakkaidensa vakuutuskuoria hallinnoivat yhtiöt sekä yleishyödylliset yhdistykset ja säätiöt. Verovapaus koskee yleensä myös vastaavia ulkomaisia yhteisöjä. Ulkomaiset yhteisöt nostavat Suomesta osingot verovapaasti.”

Etenkin poliittinen oikeisto on rummuttanut ammattiliittojen tulojen verovapaudesta. Nyt sillä on ainutlaatuinen tilaisuus tukea hallituksen demareita hankkeen toteuttamisessa. Tuskin näin kuitenkaan käy, koska uudistus koskisi laaja-alaisesti myös sellaisia alueita jotka ovat perinteisesti olleet oikeiston pyhiä lehmiä. Lisäksi esitys tulee poliittisesti väärältä taholta.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008037706.html

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu