Suomen kilpailukyvyn aiheeton mustamaalaus

Aina kun lukee tai kuulee elinkeinoelämän tai työnantajien etujärjestöjen kannanottoja koskien maamme kansainvälistä kilpailukykyä, niin viesti on säännönmukaisesti negatiivinen. Samaa sitten toistavat papukaijan lailla eduskunnassa istuvat oikeistopoliitikot, varsinkin kokoomuslaisilta näitä kuulee. Kuinka aiheellista moinen mustamaalaus sitten on?

Viimeksi kun eduskunnassa kuulin käytetyn kilpailukykyämme mollaavan puheenvuoron, niin miltei suoraan sen jatkoksi tuli uutinen siitä, että mediajätti Google jatkaa investointejaan Suomeen. Se luo noin sata uutta työpaikkaa entisten kolmensadan lisäksi. Lisäksi tulevat rakennusaikaiset työpaikat. Googlen tulon tänne ratkaisivat olosuhteet ja kun muut asiat olivat kohdallaan yhtiö sijoitti Haminaan.

Suomen kilpailukyvyn kelvollisuudesta kertovat markkinoillemme tunkevat ulkomaiset terveys- ja hoivapalveluyritykset. Ne ovat sijoittaneet ja sijoittavat markkinointiinsa melkoisesti rahaa, kun ne kiertävät kunnasta toiseen haalimassa asiakkaita. Ei tuollaista tehtäisi, jos yhteiskuntamme ei tarjoaisi kilpailukykyisiä olosuhteita ja uskoa kannattavaan toimintaan tulevaisuudessa.

Google ei maksa yhteisöveroa Suomeen. Myös terveysfirmojen maksamat verot ovat julkisuudessa olleiden tietojen mukaan kauniisti sanottuna maltillista tasoa. Eikö olematon verotus ole kilpailukykytekijä? Mitä muuta hyvää suomalaisten pitäisi vielä tarjota kansainvälisen suurpääoman sijoittajille?

Varmasti ulkomaisissa yrityksissä on tieto Suomen sisäpolitiikkaan suunnatusta kilpailukyvyn mustamaalaamisesta. Siellä kuitenkin ymmärretään että politiikka on politiikkaa ja ne toimivat todellisten realiteettien perusteella. Jalkapuuhun joutaisivat omaa maataan ilmeisen aiheettomasti kilpailukyvyllä mollaavat tahot ja varsinkin kansanedustajat. Pääomia edustavat järjestöt sentään puhuvat ikään kuin virkansa puolesta vaikka aihetta ei juuri olisikaan.

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu