Suomi takaisin – postin vuoro palata

Perussuomalaiset mainostavat vaatimalla Suomea takaisin. Häveliästi puolue ei kuitenkaan kerro sitä mihin aikaan pitäisi palata. Suomen paikka ei ole siirtynyt mihinkään, joten sitä ei voi palauttaa. Hallinnollinen siirtyminen Ruotsin tai Venäjän alaisuuteen on toki teoriassa mahdollista, jos edes jompi kumpi haluaisi näin huonosti hoidetun tasavallan ristikseen.

Posti on palaamassa vuonna 2022 kolmipäiväiseen jakeluun. Tämä käytäntö oli maaseudulla 1950-1960 luvuilla, jonne muistini yltää. Sanomalehtiäkin tuli useampi kerralla, jolloin sai valita että lukeeko ensin uudemmat vai vanhemmat uutiset. Sarjakuvien  vuoksi oli hyvä aloittaa vanhemmasta lehdestä. Esimerkiksi kuolinilmoitusten uutisarvo oli sama julkaisupäivästä riippumatta.

Lehtien tilausluvut putoavat vielä entisestään, mikäli lehdet eivät järjestä tai ovat jo järjestäneet omaa päivittäistä jakelua. Tiedonsaantikanavia riittää, ja jotkut ovat jo nyt lopettaneet lehtitilauksensa. Posti on heille ensisijaisesti mainosten jakelukanava, paperilaskujen ja joidenkin viranomaiskirjeiden lisäksi. Yksityishenkilöiden kirjeenkirjoitus on näin digiaikana sangen vähäistä.

Posti ei ole kuitenkaan ensimmäinen menneeseen palaava palvelu. Pankit ovat menneet palveluissaan jo niin kauas taakse historiassa, että se on oman muistini ulottumattomissa. Voi kaiketi sanoa, että pankit ovat palanneet takaisin jo paljon ennen kuin perussuomalaiset keksivät sloganinsa? Postista näyttää tulevan seuraava  paluuyritys. Osittain näin on jo tapahtunutkin.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/016e4be4-c5f0-4389-a5a0-698371a85a22

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu