Taivaan sinessä – kristilliset ja siniset

Helsingissä kristillisdemokraatit ja siniset pistävät kuntapolitiikassa hynttyyt yhteen. Nyt jo arvioidaan, että samaa olisi tapahtumassa laajemminkin kuntavaalien lähestyessä. Ainakin vaaliliitot näyttävät todennäköisiltä muuallakin.

Timo Soinilla on luultavasti sormensa mukana tässä pelissä. Mitä uutta tällainen koalitio saisi aikaan ja mikä vahvistuisi? Uutena tulisi mukaan varmaankin olut ja konjakki, abortin vastustaminen saisi taas lisäpotkua, joka on nykyisessä mielipideilmastossa lähinnä ilmaan huitomista.

On toinen asia, että voisivatko nämä ryhmät joskus yhtyä ja olisiko tässä siemen sellaiselle laajakatseiselle kristillisdemokraattiselle liikkeelle joita maailmalla on. Nykyiset kristilliset ovat katsomukseltaan liian ahtaita täyttääkseen nämä kriteerit, kun taas muut (porvari) puolueet ovat hautautuneet omiin mantroihinsa.

Tulevaisuus näyttää, että onko tässä syntymässä varteenotettava porvarillinen vaihtoehto keskustaoikeistolaiselle talousliberaaliudelle ja kristilliseen näkemykseen painottaville tavallisille kansalaisille. Kuinka hyvänsä, raha on rahaa ja maha on mahaa jatkossakin. Viiden leivän ja kahden kalan tarve ei puolueremonteilla muuksi muutu.

 

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/onko-tassa-soinin-ensimmainen-siirto-iltalehden-mukaan-siniset-ja-kristilliset-yhdistyvat-helsingissa/

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu