Taktinen äänestäminen on median kasvojenpesutermi

Media nosti vaalien alla julkisuuteen termin ”taktinen äänestäminen”. Tosiasiassa media pesi sillä laskelmoidusti kasvojaan vieden ihmisten ajatuksia muualle viime vuosien toiminnastaan.

Mitään ns. taktista äänestämistä ei varmaan ollut enempää kuin muissakaan vaaleissa. Oli vain runsaasti myötätuntoääniä median murjomalle Sanna Marinille ja hänen puolueelleen.

Vaalien jälkeisissä keskusteluissa jopa muutamat umpikepulaisina pitämäni ihmiset kertoivat tällä kertaa äänestäneensä demareita. Se on raja, jonka yli ei politiikassa helposti mennä.

Keskustan puheenjohtaja Saarikko ilmoitti vaalien alla, että yhteistyö demareiden kanssa on loppu. Sekin ärsytti joitakin keskustalaisia, koska suuria pitkään ajettuja tavoitteita meni hallituskaudella läpi.

Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että median kohuilulla ei ollut kovin suurta vaikutusta demareiden vaalimenestykseen. Sympatiaäänet paikkasivat kohujen menetyksiä hyvin.

Kohujen hyötyjiä olivat vaalien voittajat kokoomus ja perussuomalaiset. Siltä osin media taas onnistui tavoitteissaan loistavasti, etenkin kun kokoomuksesta tuli suurin puolue.

 

 

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu