Talousmies Vartiainen (kok)

Kokoomuksen kansanedustaja ja talousvaliokunnan puheenjohtajana toimivaa Juhana Vartiaista (kok) pidetään talousasiantuntijana, eikä suotta. Ainakin menojen leikkaaminen omista rahoista näyttää olevan hallussa. Tällä kertaa kävi kumminkin käry, kun eduskunnan hallinto tulkitsi että taksikortilla tehdyt matkat kokoomuksen omiin tilaisuuksiin eivät kuulu etujen piiriin.

Vartiainen on kumminkin kiltisti maksanut takaisin 184,50 euron summan, jolle ei katsottu olleen perusteita. Aina kannattaa yrittää, joskus onnistuu, joskus ei. Vartiainen selittää tapahtunutta omalla virhetulkinnalla. Muut kokoomuksen kansanedustajat eivät vastaavaa tulkintaa tehneet, vaan maksoivat matkansa muilla tavoilla.

On sinänsä kummallista, että joku kansanedustaja olettaa myös puoluetoimintaan kuuluvien matkojen kuuluvan eduskunnan maksettavaksi. Jos tuollaisia ”virhekäsityksiä” on enemmänkin, voisi seuraavaksi kansanedustajien seminaarin aiheeksi sopia eduskunnan taksikortin käyttö ja sen rajoitukset.

Vartiaisen poliittinen ura alkoi SDP:ssä ja hän oli puolueen jäsen neljäkymmentä vuotta. Ura SDP:ssä katkesi aikanaan siihen, että hän kutsui työttömiä rikkaruohoiksi. Kokoomuksessa tämä ei ollut este, ja siellä ura on jatkunut niin että hän on jäsenenä useammassa valiokunnassa. Kannanottoja talouteen liittyvissä asioissa kuullaan häneltä toistuvasti. Nyt on taloustaidoista saatu oikein konkreettinen näyttökin.

Jokohan on taas kohta aika vaihtaa puoluetta?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/72fd2572-84f2-4c82-bb36-005a9b3dde49

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu