Töpseli rasiaan ja sieltä sitä saa

SMP:n legendaarinen johtaja Veikko Vennamo piti aikanaan paatoksellisia puheita kuolemanvaarallista ydinvoimaa vastaan. Joukot seurasivat ilman suurempia mutinoita. Ydinjätteiden hautaamistakin maaperäämme SMP myös vastusti, ja olisi kuskannut jätteet mieluummin Venäjälle. Sähköä sai pistorasiasta.

Vihreät olivat myös vankasti ydinvoimaa vastaan. Jättivät kerran jopa hallituksen asian vuoksi. Kysymys oli siis vahvasti periaatteellinen. Pilkkakirveet lanseerasivat sloganin ”sähköä saa töpselistä” antaen näin ymmärtää vihreiden olevan niin tyhmiä että minkäänlaisia voimaloita ei tarvita.

Perussuomalaiset taas vastustavat tuulivoimaa. SMP:n perilliset ovat sittemmin hyväksyneet ydinvoiman, mutta tuulivoima on energiapolitiikassa heille kaiken pahan alku ja juuri, räjähteleviä lepakoita myöten. Yli kymmenen prosenttia maamme sähköstä tuotetaan nykyään tuulella, ja sitäkin saa pistorasiasta.

Ruotsissa tuulivoiman osuus tuotannosta oli viime vuonna 17 prosenttia. Käytöstä osuus oli kaksikymmentä prosenttia. Ero johtunee sähkön eri tuotantomuotojen epätasapainoisesta viennistä ja tuonnista. Sielläkin sähköä saa pistorasiasta.

Aurinkovoiman varalle on suuria suunnitelmia. Mikään poliittinen puolue ei ole ainakaan vielä leimallisesti ilmoittautunut sen vastustajaksi. Kuka ehtii ensin? Sähköä tullaan saamaan senkin jälkeen pistorasiasta.

 

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu