Trump läntisen maailman pelastaja?

Unkarin pääministeri Viktor Orban on avautunut ajatuksistaan Fox Newsille. Hänen mukaansa Donald Trump voi pelastaa läntisen maailman. Orbanin mukaan myöskään Ukrainalla ei ole mitään mahdollisuuksia sodassa Venäjää vastaan. Eikä koko sotaa olisi edes tullut, jos Trump olisi ollut Yhdysvaltain presidentti, koska hänen aikanaan Yhdysvallat ei aloittanut yhtään sotaa.

Edellä olevaan voisi todeta, että tietääkseni myöskään Joe Biden ei ole aloittanut yhtään sotaa. Venäjän joukot sinne Ukrainaan hyökkäsivät. Millä tavoin Trump olisi estänyt Venäjän hyökkäyksen, koska Venäjällä on ihan oma hallinto päättämässä sodasta ja rauhasta?

On tietenkin mahdollista, että Trumpin Yhdysvallat olisi painostanut Ukrainan myöntymään Venäjän miehitykseen ilman taistelua. Tulos olisi ollut sama, kuin jos Ukrainaa olisi johtanut joku arkajalka, eikä Volodymyr Zelenskyin tapainen vahvasti isänmaallinen henkilö. Voi myös kysyä, että miten Zelenskyi olisi suhtautunut Trumpin painostukseen.

Sota vie miehiä, materiaalia ja rahaa. Siitä on tullut jo suuressa määrin taloussota, jonka vaikutus meidänkin budjetissa on miljardiluokassa. Venäläisten ei tarvitse kuin puhua levottomia tai tehdä joitakin sotilaallisia siirtoja, ja  länsivallat on pakotettu reagoimaan eri tavoin mikä maksaa. Orbanin kaipaaman Trumpin mahdollisuuksiin ”lännen pelastajana” voi kuitenkin suhtautua epäillen. Venäläisillä on aivan oma shakkilauta.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/ylistysta-trumpille-euroopasta-voi-pelastaa-lantisen-maailman/

 

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu