Tuulivoimaloita suomalaisesta puusta

Ruotsalaisia eivät ennakkoluulot paina heidän kehittäessään tuulivoimaloita.  Suomalainen MetsäWood ja ruotsalainen Modvion tekevät yhteistyötä puisten tuulivoimaloiden tornien rakentamisessa. Raaka-aineena on suomalainen puuviilu.

Puun käytössä on monia etuja. Sellaisia ovat esimerkiksi keveys, jolloin tarvitaan pienemmät anturarakenteet, sekä tietysti päästöt, joiden ennakoidaan laskevan 90 prosentilla verrattuna teräsrakenteeseen.

Käytännössä kaikesta mitä ihminen ryhtyy tekemään, tulee jossakin vaiheessa vanhanaikaista. Nyt näyttää siltä, että jos puutorni osoittautuu toimivaksi vaihtoehdoksi, niin ajan mittaan teräs saa väistyä.  Rakenteilla oleva torni on lapakorkeudeltaan 150-metrinen, eli puolet nykyisten suurimpien terästornien korkeudesta.

Puumateriaali varastoi myös hiiltä, asia josta nykyään niin kovin kohkataan. Tarkempaa tietoa löytyy linkin takana olevasta Kauppalehden uutisesta. Voimalan siivistä ei ole mitään mainintaa, joten ne tehtäneen nykyisin käytössä olevista materiaaleista.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/0c8094de-7ce1-4adb-b568-2f110d2b9a37?ref=ampparit:fec2

 

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu