Vaarin isänpäivävokki

Monessa perheessä syödään tänäänkin isänpäiväateria. En tiedä että toimivatko ruokajakelut sunnuntaisin, mutta sieltä saa tai ovat saaneet hakea ruokaa nekin joilla tässä monille yltäkylläisessä maassamme jokapäiväisen ruuan saanti ei ole itsestään selvä asia.

Ruuasta on puhuttu viime aikoina asiattomuuksia. Kun on elänyt ajan jolloin olennaista oli, että ylipäätään sai jotakin syödäkseen, niin nykypäivän ”kranttuilut” tuntuvat lähinnä rienaukselta. Yhteiskunnastamme vastuussa olevien poliitikkojen herkuttelu asialla kaikkine mahdollisine täysin tahallisine väärinymmärryksineen on täysin tuomittavaa.

Ihminen on sopeutuvainen elukka. Joku raja on kuitenkin ihmisen sopeutumisellakin. Meidät niin sanottujen hyvinvointivaltioiden kansalaiset on pitkälti opetettu yksipuoliseen epäterveelliseen ruokaan. Alan teollisuus on saanut jokseenkin vapaasti kehittää tuotteita omien kannattavuusperusteidensa mukaisesti ilman, että terveysvaikutuksia olisi juurikaan huomioitu.

Kova kohu on aiheutunut siitä, kun jotkut tahot ovat ajaneet ruokavalion monipuolistamista esimerkiksi kouluissa ja armeijassa. Täysin järjen vastaisesti on luotu julkisuuteen eräänlainen ”pihvipuolue” ja ”kasvispuolue”. Tolloja ovat, suoraan sanottuna. Nyt kun on mahdollisuus monipuoliseen ruokaan, ei pidä leikkiä mielikuvilla jossa tämä tai tuo ruoka ei olisi kelvollista.

Yksityisesti jokainen valitsee ruokavalionsa itse, paitsi ne jotka terveyssyistä joutuvat jättämään tietyt ruokalajit väliin. Siksikin on kummallista, että miksi esimerkiksi jotkut poliitikot ovat valmiit tuomitsemaan yksityisten ihmisten vapaaehtoisesti tekemiä valintoja. Kun on oma maha täynnä, niin verta ei ilmeisesti silloin riitä tarpeeksi päähän asti jotta se toimisi kunnolla.

Aasialainen vokki, kinkkusiivuja ja kokojyväruisleipää on tämän vaarin isänpäiväaterian keskeiset ainekset. Vokin kasvikset kuten kinkkukin ovat toki kotimaisia. Jos annos politisoidaan, niin sanoisin että se on ruokapoliittisesti hyvin keskustalainen annos, jota ainakaan vihreät ja perussuomalaiset eivät hyväksy.

Hyvää isänpäivää kaikilla mausteilla.

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu