Vain presidentinvaaleissa äänestävä nainen

Tänne kirjoittelusta tulee silloin tällöin palautetta. Onneksi enemmän arvostavaa ja ideoita antavaa kuin arvostelevaa. Pidemmän hiljaiselon jälkeen on viimeisen parin kuukauden aikana tullut muutama mielenkiintoinen yksityisviesti, joista voisi vääntää useammankin kirjoituksen.

Esimerkiksi otan erään tamperelaisen naisen – terveiset Tampereelle – viestin, jossa hän kertoo äänestäneensä vain presidentinvaaleissa, koska ne ovat ainoat vaalit joissa ehdokkaat puhuvat enimmäkseen asiaa. Muut vaalit ovat hänen mukaansa pelkkää sirkusta, pelleilyä ja p-puhumista. Edeltävän virkkeen sisältö on vahvasti stilisoitu alustalle kelvolliseen asuun sopivaksi.

Tajuavatkohan monetkaan politiikkaan lähteneet, että miltä heidän touhunsa vaikkapa vaalikampanjan aikana ulkopuolisista näyttää? Ainakin usko menestykseen kovasti heppoisen ja likaisen retoriikan avulla tuntuu monilla olevan kova. Tulostakin on syntynyt, aivan turhankin paljon. Kyllä jokaiseen hoviin yksi narri riittäisi, eikä sekään ole mikään välttämättömyys.

Vinkiksi sinne Tampereelle ja muuallekin, katselkaa tulevien kuntavaalien ehdokaslistoja tarkalla silmällä, niin eiköhän sieltä vakavasti otettavia ehdokkaitakin löydy. Ainakin Tampereen päätöksenteko on saanut julkisuudessa kehuja, joten eivät siellä mitkään sirkuspellet ole varmaan ruorissa olleet.

On syytä muistaa, että asioista on erilaisia mielipiteitä ja se kuuluu ajattelevien ihmisten luonnolliseen toimintaan. Asia kerrallaan, nuijalla pöytään ja sen mukaan toimitaan. Henkilökohtaisella vihanpidolla yhteisistä asioista päätettäessä ei rakenneta mitään, vielä vähemmän somevitseillä.

 

 

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu