Valiokuntien suosikkijäsenet ja poissaolot

Iltalehti oli taas vaihteen vuoksi listannut valiokuntien jäsenten poissaoloja. Jotkut haukkuvat näitä uutisia viihteeksi joiden uutisarvo on nolla, toiset taas ovat sitä mieltä että kansanedustajien työmoraalia on oikeutettua seurata.

Mikään asia eduskunnassa ei ole aivan yksinkertainen, ehkä kuppilassa istumista lukuun ottamatta jos sekään. Puolueiden eduskuntaryhmät voisivat katsoa peiliin valiokuntiin jäseniä valitessaan, ettei samoja edustajia nimetä niin moneen paikkaan että he eivät pysty kohtuullisessa määrin osallistumaan kokouksiin.

On tietysti varajäsenjärjestelmä olemassa, mutta kannattaako joidenkin suosikkiedustajien ansioluetteloa lihottaa jäsenyyksillä joihin ei voi käytännössä täysitehoisesti osallistua? Eduskunnan aikataulut ovat varmasti kaikkien tiedossa jo valintoja tehtäessä.

Joskus on nähty vedottavan siihen, että hallituspuolueiden edustajilla on enemmän palavereita mikä rajoittaa osallistumismahdollisuuksia kaikkiin kokouksiin. Saattaa niin ollakin. Tässä tapauksessa kuitenkaan poissaolotilaston kärkipäässä ei ole yhtään Vasemmistoliiton kansanedustajaa, vaikka se on hallituspuolue. Siellä on ilmeisesti valiokuntapaikat jaettu järkevämmin kuin monissa muissa puolueissa, tai sitten työmoraalillakin on osuutta.

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4931f1e3-45ba-400e-ad60-1aee1850075b

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu