Veronalennukset eivät innosta eläkeläisiä töihin

Jotkut poliitikot ovat patistelemassa eläkeläisiä takaisin työelämään. Esteenä paluulle he näkevät liian kovan verotuksen. Eikö nyt ole kuitenkin niin, että jos eläkkeelläkin pärjää eikä ole luonnostaan työhullu, niin miksi tehdä töitä? Sisältääkö eläkeläisten patistelu työelämään ajatuksen eläkeleikkauksista?

Jos verotusta kevennetään työhalut vähenevät entisestään, koska toimeentulo eläkkeellä paranee. Luulisi puolueissa toimivien ihmisten tämän logiikan ymmärtävän, vaikka vaalit ovatkin tulossa. Twitterviestit kertovat kuitenkin muuta. Mummot ja vaarit halutaan veroja alentamalla töihin. Nurinkurista.

Ne joilla on pieni eläke sekä halu ja mahdollisuus tehdä työtä, tekevät niin. Palkasta jää aina jotakin käteen, pienituloiselle suhteellisesti enemmän. Lisäksi tulo korottaa loppuajan eläkettä, joten hyötyä tulee senkin jälkeen kun työhön ei enää kykene.

Jättäisitte poliitikot elämänsä työtä tehneet ja eläkkeensä ansainneet ihmiset rauhaan, ettekä käyttäisi heitä työvoimapoliittisina astaloina valtapyrkimyksissänne. Vanhoilla työntekijöillä ei tulevaisuutta tehdä, nuoriin on katseet suunnattava jopa kansallisuudesta välittämättä. Huolehtikaa heistä kunnolla, niin saatte viettää aikanaan koittavat eläkepäivänne kohtuullisissa oloissa.

 

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu