Viime vuoden positiivinen tulokehitys

Viime vuoden tulotilasto kertoo yhdeksän tulodesiilin myönteisestä kehityksestä ja yhden – alimman – polkeneen paikoillaan. Suurituloisimman prosentin tulojen kasvua voi kuvailla jättimäiseksi. Ne ovat niitä tahoja, joissa yhden isännän syntymäpäiväjuhlat saattavat maksaa uuden tavallisen omakotitalon verran. Ehkä kahdenkin.

Äkkiseltään voisi ajatella, että eivät kansalaisilla asiat pääsääntöisesti kovin huonosti ole. Poliittinen oppositio tosin on perinteisesti sitä mieltä, että kehitys on ollut oikeansuuntaista mutta riittämätöntä. Niinpä sieltä esitetään veronkevennyksiä tulojen ja tuloerojen edelleen kasvattamiseksi.

Alin, paikallaan polkenut tulodesiili on oma lukunsa. Sen liikkeelle saamiseksi oppositiosta esitetään leikkauksia sosiaaliturvaan. Näin sekin pylväikkö liikahtaisi, tosin alaspäin. Tärkeintä on liike, sanoi presidentti Koivistokin aikanaan ja hänen oppinsa kelpaavat oikeisto-oppositiollekin aina silloin kun aihe on sopiva.

Hyvän omantunnon joulunaluspäiviä kaikille, tuloista, uskonnosta ja ihonväristä riippumatta.

https://stat.fi/julkaisu/clbks9mb7xzkn0bumw1pbcgc6

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu