Viinan hinta ylös ja heti

Maamme hallitus ei omaa sen vertaa liikemiesjärkeä, että korottaisi alkoholiveroa reilusti nyt kun markkinatilanne sen sallisi. Jos Alko olisi yksityinen monopoli, olisi tilanteeseen reagoitu  ja nostettu hintoja heti kun ravintoloiden toimintaa alettiin rajoittaa. Hallitus kyllä pitää kiitettävästi koronainfoja, mutta ei tee viinan hinnalle mitään vaikka tilaisuus olisi mitä parhain.

Nyt kun rajat ovat tautitilanteen vuoksi kiinni, olisi otollinen aika korottaa hintaa koska pelkoa rajat ylittävistä viinanhakumatkoista ei ole. Korotetulla alkoholin verotuksella voitaisiin paikata alenevasta ravintolamyynnistä valtion kassaan aiheutuvaa tulovajetta. Nyt sekin korvataan velkarahalla.

Hallituksen saamattomuus asiassa sopii varmaan hyvin niin valtakunnan juoppokööreille, tissuttelijoille kuin kännääville etätyöntekijöillekin, mutta järkevää aikaa seuraavaa taloudenpitoa se ei ole.

 

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu