Virta vie keskustaan

Rovaniemeläinen, pitkään politiikasta tauolla ollut toimittaja Sven Pahajoki on liittynyt keskustaan ja suostunut ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa. Ennen kuntaliitosta Pahajoki toimi johtavissa tehtävissä maalaiskunnan Vasemmistoliiton riveissä. Kokeneidenkaan  paikallispoliitikkojen siirtyminen puolueesta toiseen, varsinkaan tauon jälkeen ei ole mitenkään harvinaista. Enemmänkin olisi syytä seurata sitä, että mihin puolueeseen siirrytään.

Tätä voi pitää yksittäistapauksena, mutta muutenkin näyttää henki olevan se, että eri suunnista ollaan tässä tilanteessa valmiita siirtymään tukemaan keskustaa. Etenkin varttuneempi väki näyttää haluavan varmistaa keskustan pysymisen keskeisenä vaikuttajapuolueena.

Edellä oleva perustuu keskusteluihin tavallisten arjen ihmisten kanssa. Juha Sipilän hallituksen varjo, jossa kokoomus ja perussuomalaiset olivat mukana, vaikuttaa valintoihin. Taktisessa ajattelussa halutaan, että joko kokoomus tai perussuomalaiset jäisivät sen hallituksen ulkopuolelle jossa keskusta on mukana. Siksi keskustan halutaan vahvistuvan.

Eduskuntavaaleihin on luultavasti vielä kolme vuotta aikaa ja paljon ehtii tapahtua. Opposition yritykset kaataa nykyinen hallitus ovat tähän asti karahtaneet kiville, eikä tällä hetkellä ole menossa kuin Haavisto-case jolla tuskin hallitusta saadaan kaadettua. Aina voi kuitenkin ilmaantua jotakin muuta jonka perusteella voi järjestää poliittisia näytelmiä.

https://yle.fi/uutiset/3-11208964?fbclid=IwAR1hy28vSArZ_7IeAF8gPVVgYfCUCaO12OCs1Rg_rW5-1kdOgKClesM6Ta8

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu