Apotti ja vastaavat tulee korvata AI pohjaisilla järjestelmillä.

Apotista on keskustelu paljon, varsinkin sen käyttämiseen kuluvasta ajasta.

 

Se tulisi poistaa ja tilalle tehdä AI ja koneoppimiseen perustuva järjestelmä. Ymmärtääkseni Apotissa on kymmeniä liukuvalikoita ja kertakäynnillä niihin pitää syöttää tietoja. Asiakkaat ovat erilaisia, joten eri valikoita käytetään siten ettei rutiinia synny, mikä hidastuttaa tietojen tallennusta.

 

Mitään valikoita ei tarvita, jos ja kun lääkäri kirjoittaa käynnistä muistiinpanot tyhjälle sivulle tai puhuu ääneen käynnin syyt sekä havainnot. Sen jälkeen ohjelmisto siirtää tiedot automaattisesti muistiin. Ohjelmisto oppii koko lisää käytön aikana. Tiedot saisi näkymiin kysymällä, esim sanomalla tai kirjoittamalla lääkkeet, jolloin ne tulisi näkyviin. Järjestelmä oppisi myös toimimaan eri tavalla eri käyttäjien kanssa.

 

AI:n avulla tietojen hakeminen kymmenistä eri järjestelmistä tulisi suorittaa automaattisesti. Ymmärtääkseni kaikissa potilastiedostoissa tiedot on tallennettu luettavaan muotoon, joten tiedot voitaisiin imuroida yhteen paikkaan. Sen jälkeen ohjelmisto tallentaisi ne helpommin uudelleen luettavaksi. Ei ole mitään järkeä tehdä tietojen siirtoa ihmistyönä. Korkeintaan alussa, kun järjestelmää opetetaan miten toimia.

 

Mikä taho ottaisi kopin? Huom, jyrkkä ei Accenturelle.

KaustiRantalainen
Piraattipuolue Helsinki

Bachelor of Engineering, Information and media technology.
Yhdyskuntateknikko.
Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt.
Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani.
Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu