Hallinnon läpinäkyvyys, VTV:stä kuntatasolle.

Tapauksena VTV on mielenkiintoinen. Omat ja valtion rahat ovat mahdollisesti menneet sekaisin, mutta se on sivuseikka. Suurempi ongelma on, ettei kukaan kiinnittänyt aiemmin huomiota VTV:n ydintehtävän laiminlyöntiin. Tarkastuslautakunnan jäsenet eivät ole olleet tehtäviensä tasalla. On erittäin hyvä, että “kohun” kautta tilanneteeseen on kiinnitetty huomiota ja useat tahot käyvät läpi asiakirjoja. Viimeisimpänä omana erikoisuutenaan VTV on antanut suullisesti lausunnon asioihin, joihin vaadittiin kirjallinen vastaus.

 

Hallinnon avoimuus on tärkeää. Toki tärkeää olisi sekin, että he ketkä työssään käyvät läpi erilaisia selvityksiä ja kaavioita ymmärtäisivät mitä heiltä vaaditaan ja varsinkin sitä, mitä sen tahon tulisi tehdä minkä papereita he ovat tarkastamassa.

 

Ymmärtääkseni VTV:n tapaukseen on kohdentunut paljon mm lehdistön suorittamaa tutkimusta ja se on edellyttänyt, että tietoja voidaan etsiä avoimista asiakirjoista.

 

Valtion ja kuntien rahaa pyöritetään paljon liikelaitosten ja vastaavien kautta. Mielestäni se edesauttaa varojen väärinkäyttöä. Kaikkea, mihin julkista rahaa (veroja yms) käytetään, tulisi voida seurata tarkasti. Helsingin kaupungilla on eri laitoksia ja toimijoita joihin virtaa kaupunkilaisten veroeuroja, eikä kenelläkään ole tietoa miten niitä käytetään. Toki on olemassa tarkastuslautakuntia ja muita joiden tulisi käydä asioita läpi, mutta millä sen tarkistaa. Avointa tietoa ei ole.

 

Toivon ja vaadinkin hallintoalamaisena nähdä mihin verojani käytetään, sekä valtion että kunnan tasolla. Sillä aikaa, kun tuo korjataan, olisi hyvä, että tarkastajat olisivat tehtäviensä tasolla. Helsinki voisi näyttää esimerkkiä ja tulevien päättäjien pitäisi lisätä avoimuutta.

+1
KaustiRantalainen
Piraattipuolue Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Bachelor of Engineering, Information and media technology.
Yhdyskuntateknikko.
Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt.
Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani.
Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu