Helsingin demokratia toimi. Kabinettipäätöksestä äänestettiin.

Helsingin tunnelihankkeessa parasta antia on, että sitä kautta havannoidaan miten virkamiehet yrittävät hallita kaupunkia ohi valtuutettujen. Tämän päivän Hesarissa on asiaa koskeva artikkeli (artikkeli itsessään kertoo pormestarien väleistä). Linkki artikkeliin tekstin lopussa.

Ote artikkelista: ””En ole vihainen vaan olen suorastaan raivostunut. On täysin kestämätöntä, että on apulaispormestareita, jotka kokevat että heidän ei tarvitse noudattaa yhteisiä pelisääntöjä”, Vapaavuori sanoo.”

Tässä Vapaavuori on väärässä. Pormestari ja pulaispormestarit ovat ymmärtääkseni virkamiehiä ja töissä kaupungille. Täten mitä heidän kesken sovitaan ei suoranaisesti koske sitä mitä lautakunnat, valtuusto tai hallitus tulevat äänestämään. Tietääkseni ei ole olemassa pykälää siihen, että luottamustoimeen valittujen tulisi totella virkamiehiä. Virkamiehet tekevät esitykset, joista äänestetään. Ei siten, että virkamiehet valmistelevat ja luottamushenkilöt ilman miettimistä tai keskustelua äänestävät automaatteina esitystä.

Valtuusto ja hallitus, sekä lautakunnat, äänestävät sen oman harkintansa mukaan. Miksi ne olisivat olemassa, jos ne eivät äänestä?

Toinen lainaus artikkelista: ”Viikonlopun julkiseen piikittelyyn hänet sai se, että ”yhteisiä pelisääntöjä” on hänen mukaansa rikottu.”

Tätä pitäisi avata enemmin. Mitä demokraattisia ja/tai laillisia pelisääntöjä on rikottu? Käytännössä nyt rikottiin ”vanhaa hyvää tapaa” eli asiasta äänestettiin aidosti, eikä jätetty kabinettipäätöstä voimaan.

Näin demokratia toimii, oli siitä mitä mieltä tahansa.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006258543.html

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu