HSL matkakortin käyttö kallistuu? Vaihtoehtona on jatkuva seuranta.

HSL ilmoitte tehneensä päätöksen, että matkakorttien lataaminen tullee kallistumaan.

HS:n artikkelin mukaan päällimmäinen peruste on tämä:”HSL perusti palkkiomuutosta sillä, että kaikkia lipputuotteiden jälleenmyyjiä on kohdeltava tasapuolisesti. Whim-mobiililippuja myyvä MaasGlobal ei tällä hetkellä saa myyntiprovisiota kioskien tapaan.”

Pidän tuota perustetta täysin epäonnistuneena. Kaupat ja kioskit toimivat fyysisessä maailmassa ja Whim toimii sähköisesti. Lisäksi Whim on tullut alalle ymmärtääkseni omasta tahdostaan, eikä HSL ole velvollinen muuttamaan toimintapoja.

Kummallista on se, että HSL ei huomio ostajien eriarvoisuutta. Tämä siten, että voi seurata se, että kortille aikaa tai arvoa ottava maksaa palvelusta enemmin kuin henkilö kuka käyttää mobiilisovellusta. Kaikilla ei ole sopivaa laitetta käyttää mobiilisovellusta. Eli asiakkaan etu on toisarvoinen verrattuna palvelun välittäjänä toimivaan tahoon.

Tulee mieleen, että Whim on lobannut joitain tahoja, jotta he voisivat alkaa pyytää maksua lippujen välittämisestä.

Lisähuomio vielä HSL:n ”valkoisiin laatikoihin”, joita on laitettu pysäkeille ja jotka keräävät dataa mobiilisovelluksen käyttäjistä. En tiedä voitko kieltää HSL aplikaatiota keräämästä ja/tai jakamasta tietojasi. Tuollainen datan keräys ei kuulu millään tavalla HSL:n toimialaan ja sen lopettaminen voisi tuoda 5-6 miljoonan säästöt.

Uutinen lippujen myynnin muutoksesta:
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006241715.html?fbclid=IwAR1VQOmc9Yg5r7pwTrH5_bvp_SuLUUDGp2mlT7aYWX-y18a1ivsQmtZM9b0

Uutinen ”valkoisista laatikoista”:
https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006227201.html

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu