Jani Mäkelä ja Kaarlo Tuori, röyhkeys ja typeryys vs sivistys

Kansanedustaja Jani Mäkelä arvostelee artikkelissa (1) emeritusprofessori Kaarlo Tuorta hänen antamansa haastattelun (2) tiimoilta. Suosittelen lukemaan molemmat artikkelit. Ensin kannattaa lukea(2).

 

Mäkelä on huolissaan, että professori referoi mitä mitä kuulemisessa on tapahtunut. Hän on myös huolissaan, että Tuori ei noudattanut pöytätapoja. (Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun perussuomalainen on huolissaan tavoista tai etiketeistä.) Lisäksi hän antaa ymmärtää, ettei asiantuntija olisi jatkossa enää käytettävissä.

 

Mitä luultavimmin Tuori ei olisi antanut haastattelua, ellei hän olisi huolissaan Suomalaisesta lainsäädäntöprosessista. Ote artikkelista(2): ”Puheenjohtaja(perustuslakivaliokunna) pitää johtotähtenään hallituksen esitysten runnomista lävitse, tarttuu asiayhteydestään irrotettuihin oikeudellisiin oljenkorsiin ja näennäisperusteluihin, inttää asiantuntijoita vastaan ja esittää heille johdattelevia kysymyksiä.”

 

Mäkelän mukaan se mitä tapahtuu perustusvaliokunnan kokouksessa, pysyy perustusvaliokunnan kokouksessa. Paradoksaalista tässä on se, että asiantuntijaa kuka tuntee valtiosääntöoikeuden mahdollisesti paremmin kuin kukaan muu Suomessa, arvostellaan siitä, että hän tuo ilmi ongelmia juuri siinä asiassa mistä häntä käytännössä on kuultu kyseisessä palaverissa, eli lakien lainmukaisuudessa.

 

Tälläkin palstalla moni on arvostellut asiantuntijoita rajalain tiimoilta, mutta kukaan ei ole kirjoittanut missä he ovat juridisesti väärässä.

 

Tuori on käynyt asiantuntijana vuosia eduskunnassa. Ei hän ihan herkästä ole huolissaan valiokunnan toiminnasta.

 

Mäkelää pidän tuon artikkelin jälkeen demokratialle vaarallisena hahmona.

 

(1) https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010531301.html

(2) https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010522334.html

KaustiRantalainen
Piraattipuolue Helsinki

Bachelor of Engineering, Information and media technology.
Yhdyskuntateknikko.
Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt.
Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani.
Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu