Ministerin osakkeiden omistus à la Kauppalehti.

Kauppalehden vastaava päätoimittaja arvostelee kolumnissaa Timo Harakkaa (linkki1 alla).

Luin kolumnin pariin kertaan ja ihmettelen sen sisältöä vieläkin. Teksti on kolumniksikin huono.

Ote kolumnista: ”Nostan hänelle hattua rohkeudesta. Tässä kateellisten maassa Harakka uskaltaa avata osakesalkkunsa sisällön Arvopaperi-lehdessä (2/2020).”
Tuo virke on umpisurkea. Tämä siten, että ministerien tulee ilmoittaa omistuksensa ja ministeri Harakan omistukset löytyvät helposti(linkki2). Asiassa ei tarvita uskallusta, sillä sidonnaisuudet tulisi ilmoittaa valtioneusvoston kansliaan ministerin tehtävän alkaessa.

Nostan hattua päätoimittajan rohkeudesta kirjoittaa vihjailevasti julkisesta asiasta. Toki se vetoaa ihmisiin, kenellä ei ole tietoa, että sidonnaisuudet tulee ilmoittaa. Typerä vai ovela viesti tietämättömille lukijoille, joku voisi sanoa probagandaksi, mutta sallittakoon juuri ja juuri kolumnissa.

Muistaakseni edellisen hallituksen ministerien, Sipilän ja Bernerin, kaikista omistuksista ei ollut eikä ole täyttä tietoa. Saa korjata, jos olen väärässä.

Enkä ymmärrä mitä ristiriitaa on siinä, että omistaa osakkeita ja vastustaa osakesäästötiliä. Lisäksi kummastelen miten osakesäästötilin vastustaminen liittyy toisten rikastumisen estämiseen. Toki kyseessä on veroetu, mutta onko se tasapuolinen kaikille, vai hyötyvätkö isot sijoittajat enemmin?

Pidän häiritsevänä kolumnien ja välillä myös uutisten sisällöissä vihjailevaa ja tosiasioita väheksyvää tyyliä. Tietämättömille menee läpi mikä vain. Ei niin, vaan lehdistön tulisi sivistää sekä antaa uusien ajatusten versoa ja kehittyä.

1. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/5c5eacd7-59c5-475b-bf6f-c77cbad1e328?ref=ampparit:c853
2. https://valtioneuvosto.fi/rinteen-hallitus/ministerien-palkkiot

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu