Onko eduskuntavaalit oikea paikka keskustella koulushoppailusta?

Vaikuttaa siltä, että koulushoppailusta ollaan nostamassa eduskuntavaalien yhtä teemaa.

Kuntien itsemääräämisoikeuteen liittyy koulutus ja miten se hoidetaan. Tästä syystä eduskuntavaalien alla koulushoppailusta puhuminen menee hieman ohi, vaikkakin asia on erittäin tärkeä ja monille henkilökohtainen.

Koulushoppailuun liittyy toinen kuntien itsemääräämisoikeuteen liittyvä asia eli kaavoitus. Kaavoittamalla vaikutetaan alueiden houkuttavuuteen ja monimuotoisuuteen. Usein se on vain hienoa puhetta ja tekstiä sitä kautta, että harvoin pystytään kaavoittamaan kokonaisia uusia alueita ja tekemään niistä jo alusta asti monimuotoisen asumisen mahdollistajia.

On hyvä, että asiasta keskustellaan. Se, millaisilla lainmuutoksilla asiaa lähestyttäisiin, kuuluu eduskunnan toimenkuvaan. Tämä siten, että eduskunta päättää kunnan sisäisistä toimista vain lakeja valmistelemällä ja toimeenpanemalla niitä. Eduskunta päättää valtion budjetista, joten sitä kautta tukea/apua olisi saatavilla.

En ole koulutuksen asiantuntija, joten en tiedä toimenpiteitä jotka parantaisivat tilannetta. Jos ja kun tilanteeseen puututaan lain tasolla, asiantuntijoita tulisi kuunnella ja keskustelun olla avointa.

KaustiRantalainen
Piraattipuolue Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Bachelor of Engineering, Information and media technology.
Yhdyskuntateknikko.
Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt.
Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani.
Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu