Sähköauton latauksen laskutus sähköverkon kautta

Jos sähköautot yleistyvät, tarvitaan latausasemia lisää. Ongelmaksi voi koitua laskutus, oli latausasema missä vain ja kenen tahansa omistama.

 

Ongelmaan on olemassa ratkaisu, toki esteitäkin on. Dataa pystytään siirtämään sähköverkossa, joten latauspiste pystyy tunnistamaan auton ja lähettämään laskun auton omistajalle tai hallintaoikeuden omistajalle. Järjestelmä automaattisesti siirtää maksusta osan sähköverkon ylläpitäjälle ja osan latauspisteen omistajalle.

 

Ongelma on, että miten saada kaikki autonvalmistajat käyttämään samaa tekniikkaa. Tosin aiemmin ei tainnut olla ongelmaa saada kaikki valmistajat tekemään samanlaisia tankkaus holkkeja.

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu