Tulevien vanhempien luottamus poliitikkoihin.

Valtionvarainministeriö teki selvityksen arvonnousuverotuksesta. Vero kohdistuisi omaisuuden arvon nousuun sillä ajalla, kun henkilö asuu Suomessa. Pois muuttaessaan hän maksaisi verot arvonnousun osalta Suomeen.

 

Ministeriön lopputulema on, että ei suosittele veroa. Finnwatchin artikkelissa, linkki alhaalla, käydään läpi selvitystä. Selvitys itsessään on hyvin tehty, mutta syyt siihen miksi veroa ei kannata ottaa käyttöön ontuvat. En niitä tähän avaa, ne löytyvät linkin kautta.

 

Tällä hetkellä isona puheenaiheena on syntyvyyden vähyys. Mitä kuvaa valtionvarainministeriön selvitys ja valtionvarainministerin päätös toimia sen mukaan, antaa lapsia suunnitteleveille? Ainut mielikuva mikä jää on se, että politiikot hoitavat rikkaimpien asioita. Tasa-arvosta ja tasa-arvoisesta kohtelusta puhuminen ja toisin tekeminen eivät rohkaise tekemään lapsia valtioon, minkä puheet ja käytännöt ovat erilaisia.

 

Olen itse arvonnousuveron kannalla.

 

https://finnwatch.org/fi/blogi/700-valtiovarainministerioen-nihkeys-arvonnousuveroa-kohtaan-haemmentaeae?fbclid=IwAR3utmFbdQQKf1Gf7yi-Q-WCEMKuFps-fN4RSXnephi0E8xPrScwkggdNGg

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu