Turkin aggressiot lisääntyvät

Venäjä tai Valko-Venäjä eivät ole pahimpia turvallisuusuhkia Euroopassa. Toki Venäjä pyrkii vaikuttamaan eurooppalaisten oikeistopuolueiden kautta eri maiden politiikkaan ja pystyy kiristämään energian viennin avulla eri maita. Venäjä velvoittaa kansalaisiaan olemaan uskollinen sille, olivat he missä tahansa.

Suurin turvallisuusuhka on Turkki. Turkki käy sotaa monella rintamalla ja samalla kouluttaa joukkoja sotatoimissa. Joukkoja on ollut Syyriassa, Libyassa ja uusimpana Vuoristo-Karabahin alueella. Kreikan kanssa pitkään kestänyt aselepo on tiukilla, kun jännitteen ovat kasvaneet lähiaikoina. Turkki pyrkii vaikuttamaan Euroopassa oleviin kansalaisiinsa tai heidän jälkeläisiinsä.

Euroopan on herättävä todellisuuteen, sillä Natosta ei ole pakosti apua Turkin kanssa, koska se on yksi jäsenistä. Erdogan tulee jatkamaan aggressiivisia toimia kaikkialla missä se pystyy ja laajentaa vaikutusvaltaansa koko ajan. Valtio siirtyy kohti totalitarismia enenemässä määrin. Vanhan imperiumin haamu etsii uutta ilmenemismuotoa.

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu