Turkin hyökkäys Syyrian kurdialueelle tulisi vaikuttaa Suomen hävittäjäpäätökseen.

Kurdit olivat Yhdysvaltojen liittolaisia sodassa Isisiä vastaan. Yhdysvaltojen presidentti ilmoitti maan joukkojen vetäytymisestä alueelta, jolloin hän antoi mahdollisuuden Turkille hyökätä alueelle. Näin kävikin välittömästi. Käytännössä presidentti Trump on henkilökohtaisesti vastuussa alkaneesta hyökkäyksestä.

Se, että tämänhetkinen presidentti teki noin, on ennenkuulumatonta, mutta mahdollista tulevaisuudessakin. Tästä syystä hävittäjiä ei pidä ostaa valtiosta, joka sijaitsee kaukana Suomesta ja jonka politiikka voi muuttua yhdessä yössä. Jos tukeudutaan tällaisen valtion asejärjestelmiin, ei niihin voi luottaa käytännössä millään tavalla.

Tästä syystä hävittäjät tulisi ostaa mahdollisimman läheltä, sillä silloin toimittajalla on myös intressit siihen, että Suomella on laivueita.

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu