Vastaamon tietomurto ja henkilötunnus

Vastaamon potilastietojen viemiseen liittyy useita ikäviä asioita. Ikävin asia on asiakkaiden terveystietojen päätyminen vääriin käsiin. Toinen, mahdollisesti yhtä ikävä asia, on henkilötietojen, kuten henkilötunnusten, kaappaaminen.

Henkilötunnusten ja nimi- sekä osoitetietojen avulla voidaan tehdä monia erilaisia vahingollisia toimia. Tietomurron uhrien on hyvä tehdä luottokielto, mikä vähentää hyväksikäytön mahdollisuutta.

Lähiaikoina on keskusteltu henkilötunnuksen muuttamisprosessista. Keskusteluissa on ollut epäolennaisia asioita mukana ja paljon tietämättömyyttä, sekä ymmärryksen puutetta.

Tämänhetkistä sotu-tunnusta on liian helppo käyttää hyväksi erilaisissa netin välityksillä tehtävissä petoksissa ja vastaavissa. Toivottavasti tietomorrosta kärsivät eivät joudu kohtaamaan tilanteita, missä heitä käytetään taloudellisesti hyödyksi.

Mahdollisesti uusia tietomurtoja tapahtuu. Niihin on hyvä varautua. Yksi suojauskeino on muuttaa henkilötunnusta.

KaustiRantalainen

Bachelor of Engineering, Information and media technology. Yhdyskuntateknikko. Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt. Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani. Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu