Veikkauksen tunnistuksen uudistus vähentää lakien kunnioitusta.

Veikkauksen tunnistuspakko muuttaa pelaajien positioita. YLEn uutisessa (1) kerrotaan, että Veikkauksen ulkopuolella tehtyjen porukoiden toiminta loppuu uudistuksen myötä. Tämä siten, että Verohallinto tulkitsee(2) tuollaisten porukoiden voitonjaon verotuksen piiriin kuuluvaksi. Arpajaislain muutoksessa 14 §:n 2 momentin mukaan: Pelaajalla saa olla ainoastaan yksi pelitili. Pelitili on henkilökohtainen(3).

 

Loppuuko porukkapelaaminen? Ei.

 

Lainmuutos johtaa siihen, että kyseistä lakia ei tule noudattamaan kukaan. Toinen vaihtoehto on, että pelaaminen vähenee. Kolmas vaihtoehto on, että ison potin mennessä omalle porukalle voittajat vaihtavat maata, jotta välttäisivät verot.

 

Oikeusministeriö voisi saman tien alkaa valmistella muutosta lakiin.

 

EDIT: Asian voi ymmärtääkseni kiertää siten, että ei pelaa Veikkauksella vaan pelaa muiden maiden peliyhtiöillä. Tämä siten, että ETA-alueelta saatu arpajaisvoitto on saajalleen TVL 85 §:n mukaista verovapaata tuloa. Jos jossain maassa ei ole henkilökohtaista tunnistautumispakkoa ja/tai porukkapelaamiskieltoa ja porukasta on tehty sopimus, niin silloin ei ymmärtääkseni voi verottaa voittoja keneltäkään porukkaan kuuluvalta.

 

EDIT2: Veikkauksen sivuilla voi luoda oman ryhmän. Nopealla vilkaisulle se ei ole ratkaisu tähän ongelmaan. Tämä siten, että siinä jokaisen pitäisi aina kuitata ostamansa osuuden. Olisi kätevintä, että kaikki ryhmän jäsenet olisivat automaattisesti mukana jokaisessa vedossa mitä on tehty sitä kautta.

 

Yhtä kaikki, melko huonoa lainvalmistelua.

 

(1) https://yle.fi/a/74-20032430?origin=rss

(2) https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/kannanotot/59899/lotto-ja-muiden-arpajaisvoittojen-jakaminen-usean-henkilon-kesken2/

(3) https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20011047

 

KaustiRantalainen
Piraattipuolue Helsinki

Bachelor of Engineering, Information and media technology.
Yhdyskuntateknikko.
Olen asunut kuudessa maassa, työskennellyt yli kymmenessä. Muutenkin paljon palloamme nähnyt.
Musiikki, kirjallisuus, historia, filosofia sekä populaarikulttuuri ovat vain osa kiinnostuksen kohteistani.
Tiede ja analyyttinen pohdiskelu on tärkeää ja toivoisin niiden ymmärtämisen lisääntyvän.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu